Mexické pikantní kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky bez kůže
2 cibule nakrájené nadrobno
4 stroužky česneku nasekaného najemno
1 KL jemně nasekaného zázvoru
1 KL sladké červené papriky
1 KL pálivé sušené papriky
3 PL pálivého kečupu
1 PL sladkého kečupu
1 chilli paprička
1/4 červené papriky
1/4 žluté papriky
1 konzerva červených fazolí v chilli nálevu
sůl
čerstvě mletý pepř
drůbeží vývar
80 g slaniny
2 PL olivového oleje
hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso si omyjeme, osušíme a stáhneme kůži.

  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu vyškvařit. Přidáme olej, nakrájenou cibuli a orestujeme jí. Dále přidáme česnek, zázvor, nakrájenou chilli papričku a ještě chvilku restujeme.

  3. Na základ dáme maso a necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme obě mleté papriky. Podlijeme vývarem, přidáme oba kečupy a necháme dusit.

  4. Měkké maso vyndáme, vykostíme.

  5. Do omáčky dáme slité fazole, nakrájené papriky, zahustíme, vrátíme obrané maso a necháme provařit. Podle potřeby ještě dosolíme a dopepříme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!