Kolínkoto

Recepty, Těstoviny

Suroviny

těstoviny (kolínka, vřetena)
kuřecí maso (nebo libové vepřové maso)
cibule (stejné váhy jako masa)
olej
sůl
pepř
worcester
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme a dáme osmahnout na olej. Když je téměř měkké, přidáme krájenou cibuli a dosmažíme doměkka. Bohatě zastříkneme worčestrem a vmícháme sekanou nať.

  2. Dobře promícháme se scezenými horkými těstovinami, které jsme uvařili během smažení masa s cibulí.

  3. Je to něco jako rizoto, rychlé a překvapivě dobré. Výborné i ohřáté, třeba na druhý den. Pokud někdo nemá moc rád worcester, dá se použít i sójová omáčka. Ale u nás vede právě lehce nakyslý worcester, který vyrovnává sladkost cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!