Kolínkoto
Recepty, TěstovinySuroviny
- těstoviny (kolínka, vřetena)
- kuřecí maso (nebo libové vepřové maso)
- cibule (stejné váhy jako masa)
- olej
- sůl
- pepř
- worcester
- petrželová nať
Postup Kolínkoto
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme a dáme osmahnout na olej. Když je téměř měkké, přidáme krájenou cibuli a dosmažíme doměkka. Bohatě zastříkneme worčestrem a vmícháme sekanou nať.
Dobře promícháme se scezenými horkými těstovinami, které jsme uvařili během smažení masa s cibulí.
Je to něco jako rizoto, rychlé a překvapivě dobré. Výborné i ohřáté, třeba na druhý den. Pokud někdo nemá moc rád worcester, dá se použít i sójová omáčka. Ale u nás vede právě lehce nakyslý worcester, který vyrovnává sladkost cibule.