Kmínový výborný chléb z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

350 ml podmáslí
2 lžičky soli
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
500 g mouky
1 balíček sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme podmáslí, přidáme mouku a ostatní ingredience.

  2. Zapneme na program na pečení chleba - dle druhu pekárny který máme a jak jsme zvyklé.

  3. Pár praktických doporučení: Je dobře všechny suroviny nechat tak hodinu v jedné místnosti, aby měly stejnou teplotu. Místo sušeného droždí je možné nadrobit do těsta půlku kostky čerstvého droždí, v tom případě přidávám necelou čajovou lžičku cukru. Mouku lze použít pšeničnou hladkou, či namíchat s žitnou chlebovou a grahamovou, nic se tím nepokazí. Do těsta často přidávám semínka lnu, sezamu, dýňová loupaná semínka, semínka slunečnic, fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!