Bezlepkový kmínový chleba se lněným semínkem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/3 hrnku mletého sezamového semínka
1/2 hrnku mletého slunečnicového semínka
2/3 hrnku mletého lněného semínka
1 hrnek bezlepkové mouky Jizerka
1 lžíce drceného kmínu (já dala o trochu víc)
1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
2 lžičky soli
po 1 lžíci celého kmínu, lněného a sezamového semínka
100 ml řepkového oleje
100-120 ml rýžového mléka
6 vajíček

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smíchám suché ingredience - mouku s rozemletými semínky, drceným kmínem, solí a celými semínky pro křupnutí. V druhé míse vyšlehám metlou vajíčka s olejem a vodou.

  2. Obsahy obou misek promíchám dohromady tak, aby se dobře spojily. Peču ve formě (31 x 11 cm) vyložené pečícím papírem na 180 stupňů. Chleba se pekl něco málo přes půl hodiny, kdy jsem zjistila, že je propečený. Nechala jsem ale péct ještě dalších 10 minut, aby měl krásně vypečenou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!