Kmínový chléb z podmáslí

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

400 ml podmáslí
550 g směsi na přípravu Sedláckého chleba
2 lžičky soli
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
1 balíček sušeného droždí
1 lžíce drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vysypeme mouku, přidáme sůl, kmín, ocet, olej, podmáslí a sušené droždí. Vše řádně vypracujeme na hladké a nelepivé těsto, které dáme na teplé místo kynout.

  2. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánek, který vložíme do vymazané formy na chléb a ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 40 - 45 minut.

  3. Těsto lze můžeme připravit i v domácí pekárně, kdy nejdříve vložíme tekuté ingredience, poté sypké a necháme zpracovat příslušným programem na základní chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!