Kmínový chléb ke snídani

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 kg chlebové mouky
2,5 lžičky soli
2,5 lžičky kmínu
3 lžíce octa
400 ml vlažné vody
200 ml vlažného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek: do mísy dáme půl hrnku vlažné vody, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, kostku droždí, promícháme a dáme na teplé místo asi na půl hodiny vzejít.

  2. Do kvásku prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín, ocet, vodu a mléko. Uhněteme těsto a dáme na hodinu kynout.

  3. Pak těsto přemísíme a dáme ještě na dvacet minut kynout.

  4. Potom těsto vyválíme do tvaru bochníku a dáme péct na 200°C půl hodiny a pak teplotu snížíme na 160°C a pečeme ještě půl hodiny. Během pečení potíráme slanou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!