Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsní řízky
stroužek česneku
hrubě mletý pepř
olivový olej
sůl
Žampionový přeliv:
4 velké žampiony
100 ml bílého vína
200 ml šlehačky
sůl
pepř
pár kapek citrónu
sůl
pepř
máslo
Špenátové brambory:
400 g brambor
50-100 g slaniny
100 g čerstvého propraného špenátu
máslo
pár lžic zakysané smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky očistíme, lehce naklepeme přes igelit a naložíme do oleje, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek a barevný pepř. Necháme uležet v lednici. Dáme opéct na pánev nebo do trouby (180 st na cca 25 minut). Po upečení osolíme dle chuti a uchováme v teple. Žampiony očistíme a pokrájené na plátky opečeme na másle, zastříkneme citronem a bílým vínem, necháme odvařit a přidáme smetanu. Zredukujeme do požadované hustoty, osolíme a opepříme. Očištěné brambory nakrájíme a dáme vařit do osolené vody, po změknutí je lehce pošťoucháme s plátkem másla. Mezitím si na pánvi osmažíme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, kterou přidáme k bramborám, přihodíme omyté špenátové listy a ještě horké promícháme. Přidáme několik lžic zakysané smetany, přikryjeme poklicí a necháme krátce odpočinout, aby nám špenát zavadl. Servírujeme doplněné bílým vínem:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!