Kefírová buchta s krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
3 hrnky polohrubé mouky
1 PL jedlé sody
3 PL kakaa
1 hrnek oleje
3 hrnky kefíru nebo podmáslí
1 hrnek cukru krupice
Krém:
1,5 hrnku mléka
2 kokosové pudinky
500 g tučné tvarohy ve vaničce

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na korpus smícháme a pořádně promícháme nebo vyšleháme šlehačem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 200°C asi na 20-30 minut (záleží na troubě).

  2. Mezitím z 1,5 hrnku mléka a dvou pudinků uvaříme pudink. Pudink necháme vychladnout a pak vyšleháme s tvarohem do hustého krému. Krém mažeme až na zchladlý korpus.

  3. Posypeme nastrouhanou čokoládou nebo můžeme polít čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!