Jemné zapečené brambůrky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1,5 kg syrových brambor
1 smetana 33%
sůl
pepř
1/2 kg Moravského uzeného (nebo šunky)
kousek másla na vymazání plechu
asi 150 g Goudy

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrabeme a nastrouháme na velmi tenké plátky (já používám robot, je možné i na struhadle nebo nožem - asi 2-3 mm).

  2. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.

  3. Pak rukama pořádně promícháme - plátky brambor by se měly oddělit a pořádně obalit smetanou. Přimícháme na kostičky nakrájené uzené maso.

  4. Přendáme do máslem vymazaného pekáče a pečeme naplno (mám plynovou troubu) asi půl hodinky.

  5. Pak zasypeme nahrubo nastrouhanou goudou a dopečeme mírněji dozlatova (asi zase půl hodinky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!