Rybí salát l

Recepty, Saláty

Suroviny

cejn
bolen
případně kapr
1 l octa
30-35 kapslí cukerinu
lžička drceného nového koření
kuličky nového koření celého
celý pepř
1 lžička mletého pepře
bobkový list
cibule
čerstvá paprika
rajčata(a ostatní zelenina-olivy, feferonka)
slunečnicový olej
majonéza

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme od šupin a ploutví vymyjeme, potom si do mísy dáme asi dvě lžičky kyseliny citronové a vodu a rozmícháme.

  2. Do lázně vložíme ryby (filety) asi na 10 minut. Poté očistíme zlehka nožem a omyjeme, necháme okapat.

  3. Nasolíme a dáme do misky a necháme v lednici uležet asi 3 dny, poté omyjeme a necháme okapat.

  4. Klademe do misky prokládáme kořením a zalejeme nálevem. Přiklopíme talířem, stlačíme aby tam nebyl vzduch. Opět necháme uležet v ledničce 3-4 dny, znovu slijeme, filety už neomýváme. Necháme okapat, vyřízneme páteř a nakrájíme na nudličky.

  5. Do čisté zavařovací sklenice klademe cibuli, papriku, rajče olivy, vše pokrájené. Na to vrstvu ryb feferonku. Vše dobře stlačíme a potřeme olejem (gold). Dáme bobkový list a opakujeme vrstvy až naplníme sklenici.

  6. Zavíčkujeme a sklenici omejeme pod teplou vodou aby chytlo víčko a uložíme do lednice.

  7. Majonézu vmícháváme pouze do odebraného množství které hned sníme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!