Kedlubnová polévka se sýrem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kedlubny
1 cibule
plátek másla
2 rovné lžíce dětské krupičky
100 g taveného sýra
1 vejce
sůl
pepř
petrželka
2 lžíce bílého řeckého jogurtu
barevný pepř
Rohlíková vložka:
1 rohlík
1 lžíce oleje
trochu strouhaného tvrdého sýra
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy, cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme kousek másla, vhodíme cibuli, restujeme, až zesklovatí, tak přisypeme krupičku, promícháme, přidáme nastrouhané kedlubny, krátce vše orestujeme a zalijeme horkou vodou. Necháme asi 15 minut povařit.

  2. Zatímco se polévka vaří, nakrájíme rohlík na tenká kolečka a opečeme je dozlatova z obou stran na lžíci oleje. Horká opečená kolečka rohlíků posypeme z jedné strany strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

  3. Tavený sýr rozetřeme s trochou horké polévky a přidáme do hrnce. Vmícháme rozšlehané vejce a nasekanou petrželku a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Ochutíme solí a pepřem. Jogurt také promícháme s trochou polévky a přimícháme. Vypneme a můžeme podávat. Porce polévky na talíři doplníme opečenými kolečky rohlíku a posypeme nahrubo podrceným barevným pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!