Domácí paštika s červeným vínem a zeleným pepřem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g mletého masa (míchané hovězí a vepřové)
150 g vepřových jater
200 ml silného červeného vína
250 ml smetany ke šlehání
5 ks hřebíčku
1/2 nastrouhaného muškátového oříšku
špetka muškátového květu
2 lžičky nakládaného zeleného pepře
3 bobkové listy
10 kuliček nového koření
špetka sušeného rozmarýnu
špetka sušeného tymiánu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechno koření včetně naloženého zeleného pepře vložíme do hmoždíře a velmi jemně utlučeme a podrtíme (můžeme si pomoci troškou olivového oleje).

  2. Maso, drobně nakrájená a odblaněná játra, červené víno a smetanu rozmixujeme v mixéru dohladka, dobře osolíme, smícháme s kořením a naplníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem (lépe do tří čtvrtin).

  3. Ve větším kastrolu uvedeme k varu vodu, ztlumíme teplotu, vložíme sítko nebo pařáček, na který postavíme skleničky s paštikovou směsí a hodinu a půl necháme vařit, nejlépe částečně přikryté pokličkou či alobalem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!