Kořeněný nealko punč

Recepty, Nápoje

Suroviny

3 sáčky šípkového čaje (měla jsem šípek s brusinkou)
700 ml vody
300 ml brusinkového džusu
300 ml pomerančového džusu
šťáva z 1/2 citronu
celá skořice
4 hřebíčky
1 kávová lžička koření Data masala (kardamon, koriandr, zázvor, bílý pepř, skořice, hřebíček)
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka na koření nebo prázdného nálevového sáčku na čaj).

  2. Přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni asi pět minut. Dosladíme dle chuti.

  3. Podáváme horké ve skleničkách ozdobených cukrem a plátky ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!