Bramborovo-kedlubnová polévka se zakysanou smetanou
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 g kedlubny oloupané
- 150 g brambor oloupaných
- 150 g zakysané smetany
- máslo
- 15 g hladké mouky
- 400 ml vývaru
- sůl
- bylinky dle chuti
- vejce nebo zakysaná smetana na dozdobení
Postup Bramborovo-kedlubnová polévka se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou kedlubnu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a osmažíme ji na kousku másla.
Když začne růžovět, přidáme mouku, promícháme a ještě krátce osmažíme, pak přisypeme na nudličky nebo kostičky pokrájené brambory, přilijeme vývar, promícháme a povaříme do změknutí zeleniny.
Polévku ochutíme solí, bylinkami dle chuti (kopr, petrželka, pažitka, libeček...) a odstavíme.
Do polévky vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty a podáváme.
Před podáváním polévku dozdobíme nočky ze zakysané smetany nebo pokrájeným vejcem natvrdo.