Kedlubnová polévka s vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 střední brambory
1 menší kedlubna
(1 list z kedlubny bez stonku)
4 mrkve
hrst jarní cibulky
hrst pórku
1 vejce
1/2 masoxu
1/2 zeleninového bujónu
lžička kmínu
pepř
sůl
majoránka
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu a 2 mrkve si nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme lžíci másla. Necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a mrkev. Krátce orestujeme a zasypeme 1 lžící hladké mouky. Zamícháme a zalijeme vodou.

  3. Další 2 mrkve, pórek a cibulku nakrájíme na malá kolečka, brambory nakrájíme na drobné kostičky, list z kedlubny omyjeme horkou vodou a nasekáme na drobné kousíčky jako bylinky.

  4. Vše přidáme do polévky. Poté přidáme bujóny, kmín a majoránku a vaříme do měkka. Ke konci v polévce rozmícháme celé vejce a dochutíme solí. Sypeme čerstvou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!