Generační bábovka s vůní vánoc

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g změklého másla
150 g cukru moučka
4 vejce
300 g hladké mouky
125 g namletých lískových oříšků
1 prášek do pečiva
2 lžičky skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky kardamomu
250 ml mléka
100 g nastouhané hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem vyšleháme. Poté přidáme jeden po druhém žloutek.

  2. Oříšky, mouku, prášek do pečiva a koření smícháme v misce a postupně střídavě s mlékem přimícháme k vyšlehanému máslu se žloutky. Vyšleháme sníh z bílků a s čokoládou přimícháme opatrně do těsta.

  3. Nalijeme do připravené formy a pečeme na 175°C zhruba hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!