Kebab na špejli
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg mletého masa (směs hovězí, vepřové)
- 5 stroužků česneku
- 1/2 větší cibule
- 2 vejce
- sůl
- bazalka
- pažitka
- petrželka
- (libovolné čerstvé bylinky - čím více, tím lépe)
- olej
- 12 špejlí
Postup Kebab na špejli
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vajíčky a osolíme dle chuti. Přidáme bylinky, které lze kombinovat podle momentálního stavu zahrádky, na toto množství masa jsem dala přibližně 2 velké hrsti nahrubo nasekaných bylinek.
Směs rozdělíme na 12 hromádek, ze kterých vytvarujeme válečky, do nich vsuneme špejli.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a kebaby ze všech stran opečeme. Než jsem nakrájela zeleninu, dala jsem ještě na chvíli na pečicí papír do trouby pod gril - jednak se dotáhla kůrčička, jednak zůstaly teplé, než se podávalo na stůl.