Kebab na špejli

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého masa (směs hovězí, vepřové)
5 stroužků česneku
1/2 větší cibule
2 vejce
sůl
bazalka
pažitka
petrželka
(libovolné čerstvé bylinky - čím více, tím lépe)
olej
12 špejlí

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vajíčky a osolíme dle chuti. Přidáme bylinky, které lze kombinovat podle momentálního stavu zahrádky, na toto množství masa jsem dala přibližně 2 velké hrsti nahrubo nasekaných bylinek.

  2. Směs rozdělíme na 12 hromádek, ze kterých vytvarujeme válečky, do nich vsuneme špejli.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a kebaby ze všech stran opečeme. Než jsem nakrájela zeleninu, dala jsem ještě na chvíli na pečicí papír do trouby pod gril - jednak se dotáhla kůrčička, jednak zůstaly teplé, než se podávalo na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!