Kávový dort s krémem z ledových kaštanů, kofily a jogurtů

Recepty, Dorty

Suroviny

Na korpus:
3 vejce
90 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
100 g hladké mouky
+ 0,5 lžičky jedlé sody
30 ml oleje
1,5 PL sypké černé kávy (nebo Cara)
Na krém:
400 ml smetany ke šlehání
400 g smetanových jogurtů
100 g moučkového cukru
1 Kofila (čokoláda)
1 ledové kaštany čokoláda
50 g čokolády na vaření
1 ztužovač dr. Oetkera za studena - (podle návodu) nebo jeden a půl sáčku)
+ 80 g čokolády na ozdobu - nastrouhat hoblinky
+ sušené maliny na ozdobu
+ rumová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s třtinovým cukrem, přidáme olej, mouku se sodou, sypkou kávu a vše vyšleháme.

  2. Těsto nalijeme do dortové formy, jejíž dno pokryjeme pečícím papírem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut (zkoušíme špejlí). Upečeme a necháme vychladnout.

  4. Všechny čokolády nastrouháme najemno do jednotlivých misek.

  5. Mezitím si ušleháme smetanu ke šlehání s cukrem.

  6. Ztužovač dr. Oetkera - zastudena ušleháme podle návodu. Přidáváme postupně jogurty a vše dobře zamícháme.

  7. Ke směsi jogurtů a želatiny přidáme našlehané smetany s vanilkovým cukrem.

  8. Postupně vmícháváme všechny nastrouhané čokolády (můžeme vsypat i kousíčky sušeného ovoce- pomela i višní - viz obrázek) a pak vše jemně zamícháme, ale neni nutné, jen jsem to zkusila.

  9. Korpus ve formě potřeme jemným krémem, posypeme čoko-ozdobami a dáme do chladu ztuhnout - nejlépe přes noc.

  10. Druhý den opatrně odstraníme formu.

  11. Dort zdobíme ovocem (měla jsem sušené višně + maličko sušeného pomela (z ozdob na Valentýnské srdce) a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!