Ořechové štafetky s kávovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

10 vajec
350 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
2 lžíce studené vody
200 g mletých ořechů
130 g hladké mouky
130 g polohrubé mouky
Krém:
1 máslo
150 g moučkového cukru
1/2 l mléka
1 a 1/2 vanilkového pudingu
rumová tresť
1 lžička suché kávy
Poleva:
200 g čokolády na vaření
100 g tuku

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr, rum a vodu vyšleháme do pěny. Ve druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh a 1/4 přidáme do žloutkového krému a pak po částech přidáváme mouku a ořechy. Těsto rozdělíme na tři plechy s pečícím papírem. Pečeme na suchém pečícím papíru. První plech pečeme na 180°C 15 minut, druhé dva plechy dáme současně, na 150 °C a zapneme horkovzdušnou troubu. Necháme lehce zrůžovět, spíše bledé. Po upečení necháme vyjít páru, pak vyklopíme plát papírem nahoru, po chvíli papír opatrně stáhneme.

  2. Z mléka a vanilkového pudingu uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Povolené máslo, cukr, rumovou tresť vyšleháme do pěny a po částech zašleháme puding a naposled přidáme suchou kávu.

  3. Z každého plátu odkrojíme stejnou část, aby to dalo čtvrtý plát, který dáme jako druhý. První plát dáme vrchní stranou dolů, potřeme krémem a střídavě končíme posledním plátem spodní stranou navrch. Dáme do lednice ztuhnout.

  4. Čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni. Řezy nakrájíme na podlouhlé kousky a vrchní stranou jeden konec smočíme šikmo v čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!