Karé v alobalu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

plátky z vykostěné kotlety
cibule
lilek
přepuštěné máslo
kremžská hořčice
jablka
sůl
pepř
sušený česnek
olej (lépe ve spreji)
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme dvojité kusy alobalu podle počtu porcí, které budete připravovat. Do středu dáme lžičku másla, jestli přepuštěného nebo normálního je asi jedno. Maso připravíme dvěma způsoby.

  2. Část plátků masa důkladně z obou stran pomažeme kremžskou hořčicí, položíme na máslo a navrstvíme jablka, pokrájená na plátky.

  3. Lilek pokrájíme na tenké plátky a nasucho opečeme na pánvi - plátky opravdu tenké, tak 2 mm. Na máslo dáme nakrájenou cibuli na plátky, na ni osolené, opepřené a počesnekované maso a navrch opečené plátky lilku. Ještě trochu posolíme a posypeme česnekem. Můžeme přidat rozmarýn nebo tymián, ale není to nutné.

  4. Oba druhy připraveného masa na alobalu postříkneme olejem a důkladně zabalíme. Pečeme asi hodinu, ke konci alobal otevřeme, aby se trochu vypekla šťáva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!