Bramborovo-klobásový točenec

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

klasické bramborákové těsto ze 4 velkých brambor
500 g vinné klobásy
2 kolečka tvarůžků
150 g Nivy
olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si klasické bramborákové těsto.

  2. Nivu rozdrobíme do misky a tvarůžky pokrájíme na drobné kostičky. Oba sýry smícháme a polovinu této směsi přidáme k těstu.

  3. Zapékací formu vylijeme olejem, aby bylo pokryté dno a naplníme těstem.

  4. Klobásu dáme navrch a současně ji stáčíme do šneka. Trochu ji zamáčkneme do těsta a dáme péct na 180°C asi na 45 minut. Přibližně v polovině pečení posypeme zbylou směsí sýrů a dopečeme dozlatova. Podáváme s rajčatovým salátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!