Mandlový pudink s jahodami a kiwi

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml teplého mléka
200 g mandlové mouky
5 plátku želatiny
90 g cukru
400 ml smetany ke šlehání
4 kiwi
200 g jahod

Postup přípravy receptu

  1. Do mandlové moučky nalijeme mléko a směs na 10 min. odstavíme.

  2. Potom přecedíme přes jemnou utěrku a dobře vymačkáme.

  3. Želatinu dáme do trochy vody nabobtnat, vymačkáme a rozpustíme ve vlažném mandlovém mléce s cukrem. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout.

  4. Směs vložíme do chladničky.

  5. Ze smetany ušleháme hustou šlehačku, mandlovou směs vymícháme s trochou šlehačky a pak přidáme zbytek a promícháme.

  6. Mandlový pudink rozdělíme do pohárků a střídavě prokládáme plátky kiwi a jahodami.

  7. Dezert vložíme na 3 hodiny do chladničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!