Vepřové karé v tymiánovo- rajčatové omáčce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

8 plátků vepřového karé
3 šalotky
3 jarní cibulky
1 mrkev
2 snítky tymiánu, čerstvý nebo sušený
1 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce sojové omáčky
1 plechovka krájených rajčat
1 kostku domácího mraženého demi glace
(velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje), nebo gelový bujón Knorr
1 dl teplé vody.
¼ lžičky soli
¼ lžičky bílého pepře
1 lžička třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso z obou stran osolíme, opepříme, zelenu část jarní cibulky nakrájíme na kolečka a bílou na osminky, mrkev na hranolky, šalotku na půlkolečka a v 1 dl teplé vody rozpustíme demi glace, nebo gelový bujón.

  2. Pomalý hrnec vytřeme olejem, poklademe půlkolečky šalotky, položíme maso a přidáme ostatní ingredience. Nalijeme rozpuštěný bujón, osolíme, opepříme a nastavíme teplotu na LOW 8 hodin.

  3. Hodinu před koncem vyndáme snítky tymiánu, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme, opepříme, zahustíme lžící kukuřičného škrobu rozmíchaného v troše vody a necháme dodělat.

  4. Jako příloha můžou být těstoviny, brambory i rýže. Já volila tentokrát jasmínovou rýži s hráškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!