Karbenátky z brambor a kysaného zelí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Asi 7 brambor(podle váhy brambor-stejné množství)
kysaného zelí
100 g uzeného sýra(i jiného, nebo nemusí být vůbec, pokud máme, můžeme přidat kousek)
šunky na kostičky
2 vajíčka
kmín
pepř
česnek podle chuti
zelená petrželka
2 vajíčka na obalení
strouhanka
olej nebo sádlo na smažení Nesolíme, zelí je většinou slané dost.

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si předen uvaříme ve slupce a oloupeme.

  2. Zelí si překrájíme a na trošce oleje mírně prosmažíme a ještě teplé přidáme k nastrouhaným bramborám.

  3. Přidáme vajíčka, nasekanou zelenou petrželku, šunku, nastrouhaný sýr, kmín, pepř a česnek. Promícháme a tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance.

  4. Smažíme na sádle, nebo na oleji dozlatova a pokládáme je na ubrousek, aby odssál přebytečný tuk. Podáváme se zeleninou, nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!