Celerové karbenátky s tofu

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/2 kusu většího celeru (nebo 1 kus menšího)
2 žloutky
100 g tofu - může být i uzené
1 kus sojového párku
2 stroužky česneku
1 lžíce Solamylu
2-3 lžíce kukuřičné strouhanky + na obalení
sůl
pepř
řepkový olej (nebo slunečnicový olej na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do osolené vody asi na 10 minut.

  2. Pak jej vychladíme a nastrouháme na hrubších nudličkách.

  3. Na jemných nudličkách nastrouháme tofu a česnek, na maličké kostičky přihodíme nakrájený párek. Přidáme solamyl, kukuřičnou strouhanku, sůl a pepř. Vše promícháme.

  4. Pomalu si zahříváme olej na smažení.

  5. Namočenýma rukama tvoříme kuličky, které hned vkládáme do kukuřičné strouhanky.

  6. V rukách natvarujeme do tvaru karbanátků a hned smažíme v horkém oleji. Raději je nepokládáme na desku, přilepily by se. Jsou skvělé. Křupavé a jemné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!