Karbanátky z květáku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

středně velký květák
sůl
drcený kmín
strouhanka
2 až 3 vejce(žloutky + sníh)
dle chuti česnek (dala jsem dva stroužky)
strouhaný tvrdý sýr
strouhaná niva
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebrat a povařit do poloměkka ve slané vodě s kmínem.

  2. Květák promačkat vidličkou nebo mačkadlem na kaši, přidat žloutky, strouhaný česnek, sýry, petrželku a asi dvě lžíce strouhanky (dle množství), pořádně promíchat. a nakonec vmíchat sníh z bílků.

  3. Lžící nabírat hmotu, položit na strouhanku, namačkat placičku, zasypat strouhankou, opatrně vyjmout, vložit na pánev a smažit.

  4. Může se přidat do těstíčka drobně nakrájená šunka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!