Hermelínovo-kuřecí řízky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

120 g Hermelínu nebo Camembertu
120 g kuřecích řízků
40 g sušené šunky
česnek sušený nebo nasekaná petrželka dle chuti
1 vejce
1 lžíce Solamylu (20 gramů)
sůl, je-li třeba
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Sýr dáme na chvíli do mrazáku, aby se dobře strouhal nebo velmi drobně pokrájel. Nastrouháme ho do mísy, přidáme drobně pokrájený stehenní nebo prsní řízek a Schwarzwaldskou šunku nebo pršut. Dochutíme, je-li třeba solí, česnekem nebo bylinkami, přidáme vejce a dobře promícháme. Pak posypeme Solamylem, opět dobře promícháme a směs rozdělíme na čtyři díly.

  2. Mokrou rukou vytvoříme čtyři koule, které obalíme ve strouhance a zploštíme. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova v nepřilnavé pánvi.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!