Karamelová zmrzlina II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,25 hrnku cukru
2,25 hrnku šlehačky
1/2 lžičky mořské soli
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 hrnek mléka
3 velká vejce

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme 1 hrnek cukru na střední teplotě, až bude rozpuštěný a začne se vařit přidáme 1 a 1/4 hrnku šlehačky, až se vše pořádně spojí, odstavíme. Přidáme sůl a vanilkový extrakt a necháme chladit.

  2. Mezitím přivedeme k varu zbytek cukru, mléko a zbytek šlehačky.

  3. Rozšleháme vajíčka a pomalu přidáváme půlku mlékové směsi, neustále mícháme. Tuto směs pak přidáme ke zbytku mléčné směsi a necháme ohřát (ale už nevaříme!). Vlijeme karamelovou směs a necháme zchladit.

  4. Studené pak dáme do zmrzlinovače, jak jsme zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!