Mléčná karamelová zmrzlina

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml mléka
120-140 g cukru krupice
20 g vanilkového nebo karamelového pudinkového prášku (nebo Maizeny)
3 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku se silným dnem vsypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Zalijeme ho větší polovinou horkého mléka a karamel necháme mírně vařit, až se úplně rozpustí.

  2. Ve zbytku, ale studeného mléka, důkladně rozšleháme žloutky a pudinkový prášek. Vlijeme ke karamelovému základu a za stálého míchání necháme pozvolna cca 2 minuty provařit. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Pomůžeme si studenou vodní lázní a pak ještě necháme důkladněji vychladit v chladničce.

  3. Studenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 35 minut. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!