Perník s broskvemi a krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Perníkové těsto:
225 g mouky hladké
225 g polohrubá mouka
150 g cukr moučka
2 PL kakaa
1 kypřící prášek do perníku
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 vejce
150 ml oleje
150 ml mléka
2 PL marmelády
2 PL medu
broskvový kompot(velká konzerva i část šťávy z broskví)
Krém:
150 g másla
2 měkké tvarohy ve vaničce
cukr moučka podle chuti
pomerančová esence
Čokoládová poleva
100 g cukr moučka
20 g másla
30 g 100% tuk(Omega,Iva)
30 g kakaa
3 PL horké vody
pár kapek citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, prášek do peč., prášek do perníku a kakao smícháme.

  2. Přidáme vejce, olej, mléko, marmeládu, med a všechno šlehačem smícháme, přidáme trochu štávy s broskvového kompotu, ať jde hmota dobře roztáhnout na plechu, vyloženém pečícím papírem.

  3. Rovnoměrně rozetřeme na plech a poklademe pokrájenými broskvemi. Pečeme v předehřaté troubě na 170°. Necháme vychladnout.

  4. Krém: Maslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvarohy a esenci jakou zrovna máme, já dala pomerančovou. Dobře všechno vyšleháme.

  5. Poleva: Tuk a máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr, kakao a horkou vodu. Mícháme až se vše spojí. Nakonec přidáme pár kapek citr.šťávy a ještě promícháme.

  6. Krém naneseme na vychladlý perník a polejeme čokoládovou polevou. Vidličkou projedeme polevu s krémem pro ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!