Karamelkové mlsání

Recepty, Zdobení

Suroviny

1 hrnek cukru krystal
5 lžic másla
120 ml smetany ke šlehání
špetička soli

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni. Sem tam cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr nezíská barvu připomínající jantar.

  2. Pak opatrně přidáme máslo a špetičku soli - cukr tím opět trochu zesvětlá. Znovu mícháme a když karamel opět lehce! ztmavne, přilijeme smetanu. Rozmícháme a když se směs spojí, ihned odstavíme.

  3. Přelijeme do skleněné nádoby a necháme vychladit. Zakryjeme víčkem a uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!