Karamelkové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 lžíce instantní kávy
2 lžíce kakaa
170 g tuku (Hery)
100 g cukru krupice
3 vejce
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce mléka
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
10 ks mléčných karamelek
Poleva:
5 karamelek
25 g másla
25 g cukru moučka
2 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Kávu a kakao smícháme se 2 lžícemi horké vody.

  2. Máslo vyšleháme s cukrem, vejci, medem, mlékem a kávovou kašičkou.

  3. Pak přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a těsto vlejeme do vymazané a vysypané nebo pečícím papírem vyložené formy.

  4. Karamelky nakrájíme a posypeme jimi povrch, větší kousky špičkou nože natlačíme dovnitř, pečením se rozpustí.

  5. Pečeme v předehřáté troubě asi 20-25 minut nejdříve na 170°C, pak trochu zmírníme.

  6. Necháme vychladnout, pak potřeme polevou, můžeme ještě dozdobit strouhanými karamelkami.

  7. Na polevu pokrájíme karamelky, přidáme máslo a mléko a za stálého míchání vše rozpustíme. Pak odstavíme z plotny, přimícháme cukr a poléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!