Lilek s vepřovým masem na asijský způsob

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 menší lilky
250 g vepřové kýty
1-2 červené papriky
svazek jarních cibulek
1 lžička koření pěti vůní
sojová omáčka
1 lžíce solamylu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilky očistíme, nakrájíme na plátky (cca 1 cm silné), plátky na kostičky, vložíme do síta, osolíme a necháme 1/2 hodiny vypotit, opláchneme a dobře osušíme. Maso nakrájíme na jemné nudličky a promícháme s kořením.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kostky lilku a opečeme dozlatova. Vyndáme je z pánve, je-li třeba přilijeme olej a zprudka opečeme maso. Přidáme nakrájené papriky, bílé části cibulek a společně s masem opékáme (maso doměkka a zelenina musí zůstat křehká). Na závěr přidáme opečený lilek.

  3. V trošce vody rozmícháme solamyl, zalijeme směs v pánvi, dochutíme sojovou omáčkou a necháme velice krátce povařit. Vše posypeme jemně nakrájenou cibulovou natí. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!