Kaki knedlíky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

550 g kaki /3 středně velké plody
190-210 g bramborové škrobové moučky /Naturamyl,Solamyl apod
nastrouhaná kůra z 1 citronu
špetka soli do těsta
lžíce soli do většího množství vařící vody
moučkový cukr na oslazení
rozpuštěné máslo na polití

Postup přípravy receptu

  1. Do 3litrového hrnce dáme vodu a dáme vařit.

  2. Kaki důkladně umyjeme a nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Pokud mají kaki na sobě nehezké skvrny, nebo nějak narušenou slupku, tak raději ostrým nožíkem oloupeme.

  3. Přidáme citronovou kůru, špetku soli a škrob. Škrobu nedáváme najednou celé množství. Záleží na tom, jak je ovoce zralé a jak bude“sát“.

  4. Vypracujeme těsto o hustotě jako na bramborové knedlíky a necháme 5minut odpočinout.

  5. Poté lžící nabíráme větší hromádky, ze kterých mezi navlhčenými dlaněmi vytvarujeme knedlíky o průměru cca 6cm.

  6. Do vroucí vody dáme lžíci soli a nasázíme knedlíky.

  7. Plamen ubereme na minimum a knedlíky vařečkou podebereme, aby se nepřichytily ke dnu hrnce. Vaříme, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Pak ještě slabým varem vaříme 5minut.

  8. Děrovanou naběračkou knedlíky vytáhneme. Na talíři polijeme máslem a posypeme cukrem. Můžeme také posypat na másle osmaženou strouhankou, nebo nastrouhaným perníkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!