Nutela lískooříšková
Recepty, OstatníSuroviny
- 200 g lískových oříšků
- 1 SALKO (slazené kondenzované mléko)
- 200 g mléčné čokolády
- 6 lžic medu
- 2 lžíce kakaa (kvalitního)
Postup Nutela lískooříšková
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si upražíme ořechy a zbavíme je slupek. Buď je za stálého míchání pražíme na suché teflonové pánvi, nebo je dáme na 15 minut rozprostřené na plechu do trouby vyhřáté na 200°C. Pozor, hlídáme je, velmi rychle se pálí. Pak je horké vsypeme do utěrky a dobře je promneme, až je zbavíme slupek.
Čisté ořechy umixujeme (pozor, nelze použít tyčový mixer) nebo jemně nastrouháme.
Mezitím si v misce ve vodní lázní rozehřejeme nalámanou čokoládu, do rozehřáté přidáme vše ostatní, důkladně promícháme nad mírně se vařící vodou. Horké vlijeme do skleniček a uchováme v chladu.