Nutela lískooříšková

Recepty, Ostatní

Suroviny

200 g lískových oříšků
1 SALKO (slazené kondenzované mléko)
200 g mléčné čokolády
6 lžic medu
2 lžíce kakaa (kvalitního)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si upražíme ořechy a zbavíme je slupek. Buď je za stálého míchání pražíme na suché teflonové pánvi, nebo je dáme na 15 minut rozprostřené na plechu do trouby vyhřáté na 200°C. Pozor, hlídáme je, velmi rychle se pálí. Pak je horké vsypeme do utěrky a dobře je promneme, až je zbavíme slupek.

  2. Čisté ořechy umixujeme (pozor, nelze použít tyčový mixer) nebo jemně nastrouháme.

  3. Mezitím si v misce ve vodní lázní rozehřejeme nalámanou čokoládu, do rozehřáté přidáme vše ostatní, důkladně promícháme nad mírně se vařící vodou. Horké vlijeme do skleniček a uchováme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!