Kakaový dezert s tvarohem a nutelou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 PL třtinového cukru
100 g kakaa
100 g instantního Cara - kávy
10 PL polohrubé mouky
3 PL oleje
6 vajec
1 lžička jedlé sody
1 šlehačka
Krém:
2 měkké tvarohy
125 g másla
cukr moučka na oslazení
nutela na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a olejem do pěny. Mouku smícháme se sodou, Caro-kávou a kakaem. Do vaječné směsi postupně zašleháváme sypkou směs.

  2. Na dva plechy s pečícím papírem nalijeme ušlehané těsto. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 8-10 minut.

  3. Krém ušleháme ze dvou tvarohů, změklého másla a cukru. Na jeden z vychladlých korpusů natřeme připravený krém a druhým korpusem krém přikryjeme.

  4. Když nám zbude krém, potřeme jej na povrchu horního korpusu a dozdobíme nutelou. Dezert dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!