Brambory

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto na bufflery:
65 g cukr krystal
115 g hladká mouka
3 vejce(90 g žloutky+150 g bílky)
voda
Krém:
1 máslo (250 g)
500 ml mléko
2x vanilkový puding
kakao
cukr dle chuti
Na zdobení:
potahovací hmota K2 nebo domácí falešný marcipán
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Žloutky smícháme s vodou, stačí 2 polévkové lžíce a přimícháme 2 polévkové lžíce mouky. Žloutkovou směs opatrně vmícháme do sněhu a postupně přidáváme zbytek mouky. Těsto lehce obracíme, aby sníh nespadl.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou hromádky těsta a snažíme se tvarovat do bochánků. Raději malé, ale vysoké. Těsto se při pečení mírně rozjede, klademe od sebe v dostatečném rozestupu. Pečeme na 180 stupňů při OTEVŘENÉ TROUBĚ!!! dokud nezezlátnou. Málo upečený buffler se uprostřed propadne.

  3. Na krém si uvaříme hustý puding a do horkého zašleháme změklé máslo. Cukr a kakao každý dle chuti.

  4. Upečené a vychladlé bufflery spojíme kakaovým krémem tak, abychom dostali kouli - bramboru. Alespoň na hodinu dáme vychladit.

  5. Potahovací hmotu nebo falešný marcipán rozválíme na tenoučký plát a vychlazené brambory jím potahujeme. Brambory řádně vyválíme v kakau a klademe marcipánovým švem dolů do papírových cukrářských košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!