Sekaný steak

Recepty, Mleté maso

Suroviny

maso z kýty čisté bez tuku a blan - 150 g
sůl
pepř černý mletý
slanina plátky - 20 g
máslo - 20 g (1 plátek)
čerstvá petrželka
hladká mouka - 1PL
olej - na potření pánve

Postup přípravy receptu

  1. Dokonale očištěné maso osolíme a opepříme, semeleme, přidáme opranou a natrhanou petrželku a promícháme.

  2. Vytvarujeme si kulatý biftek a necháme hodinku odpočinou.

  3. Aby měl steak pravidelný tvar tak můžete zatěžkat maso na hodinku do formy (já použil víčko od 1kilokgramové dózy od koření, do které dáme folii a pak mleté maso, buď zatěžkáme a nebo můžeme použít vakuovačku a zavaříme i s víčkem do sáčku, maso si po odležení udrží při pečení tvar).

  4. Po hodině maso obalíme v hladké mouce a pečeme na středně předehřáté pánvi s trochou oleje tak 2 minuty a otočíme, pečeme zhruba další 2 minuty, poté přidáme pár plátků slaniny, kterou necháme rozpustit a lehce opéct.

  5. Maso otočíme, sundáme ze zdroje tepla, položíme na něj plátek másla, navrstvíme opečenou slaninu a přikryjeme pokličkou cca na 5 minut. Po 5 minutách můžeme podávat:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!