Pstruh na citronové trávě

Recepty, Ryby

Suroviny

pstruh (filet)
sůl
pepř mletý
citronová tráva
olivový olej
citron
kopr
pažitka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha nafiletujeme, omyjeme, perfektně osušíme, nasolíme, opepříme, zakapeme citronem a poklademe citronovou trávou. Odložíme na hodinu do lednice.

  2. Rozpálíme pánev a na oleji opečeme filet ze strany kůže i s citronovou trávou, po pár minutách vyjmeme a přendáme na plech do trouby zase kůží dolů, poklademe máslem a bylinkami a dáme do rozpálené trouby dopéct.

  3. Před podáváním odstraňte citronovou trávu(je dost tvrdá a nedá se jíst:-)).

  4. Podáváme s jemnou zeleninou, citronem a šťouchanými bambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!