Kakaové řezy s tvarohovým krémem a malinami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
4 vejce
200 g Hera máslová
200 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
50 g kakaa
papír na pečení
Na náplň:
500 g tvarohu tučného nebo polotučného
100 ml vaječného likéru
2 vanilkové cukry
100 g moučkového cukru
300 g malin (měla jsem jen mražené)
2 kelímky 40% smetany ke šlehání
1 kelímek si necháme na dozdobení
želatinový ztužovač zastudena (Dr.Oetker)
4 lžíce malinové marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk vyšleháme s cukrem a po jednom přidáváme žloutky.

  2. Utřememe hustou bílou pěnu. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha.

  3. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny.

  4. Mouku smícháme s kakaovým práškem a prosejeme.

  5. Zlehka a po částech přimícháme stěrkou nebo vařečkou do těsta.

  6. Menší pekáček se zvýšenými okraji vysteleme pečícím papírem a stěrkou rovnoměrně rozetřeme těsto.

  7. Pečeme v troubě na 180 st. cca 15 - 30 minut (záleží na troubě). Necháme vychladnout.

  8. Pak potřeme marmeládou.

  9. Šlehačku ušleháme do tuha.

  10. Tvaroh smícháme s cukry a vaječným likérem.

  11. Přidáme ušlehanou šlehačku a ztužovač, který si připravíme dle návodu na sáčku.

  12. Polovinu tvarohové hmoty natřeme opatrně stěrkou na marmeládu, přidáme maliny a pak zbytek tvarohové náplně.

  13. Nahoru rozetřeme druhou ušlehanou šlehačku.

  14. Necháme ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!