Zelí s cuketou - třetinové

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g kysané zelí
1 sklenice marinovaného zelí
500 g cukety
2 střední cibule
kmín podle chuti
lžička cukru
olej (na smažení cibule)
1 strouhaný syrový brambor na zahuštění - lze zahustit podle zvyklostí
špetka soli
vinný ocet na dochucení - lze použit i normální nebo jablečný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy zelí překrájíme a dáme do kastrolu.

  2. Část nálevů přilejeme k zelí - zbytek si uchováme pro případné dochucování.

  3. Cuketu nastrouháme a přidáme do kastrolu se zelím, přilijeme vodu a dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Po 5 minutách přidáme jemně nastrouhaný brambor.

  4. Cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvi osmažíme - po zesklovatění cibule přidáme lžičku cukru a smažíme, až karamelizuje.

  5. K dušenému zelí přidáme osmaženou cibulku a podle chuti ochutíme nálevem z obou druhů zelí, octem, špetkou cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!