Kakaová roláda V2

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
100 g cukru moučkového
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
3 vrchovaté lžíce kakaa
Náplň:
2 šlehačky 31%
2 ztužovače
1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 180 st.C.

  2. Pekáč po obvodu vymažeme tukem, na který dáme pečící papír.

  3. Ušleháme bílky na tuhý sníh. Žloutky rozšleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny. Do žloutků dáme čtvrtinu sněhu, kakao s moukou a zamícháme.

  4. Nakonec lehce přidáme zbylý sníh a dáme na pekáč, rovnoměrně rozetřeme. Dáme do trouby péct přesně na 15 minut.

  5. Zatímco je těsto v troubě, připravíme náplň - 2 šlehačky 31%, dva ztužovače a jednu lžíci moučkového cukru ušleháme do tuha.

  6. Po patnácti minutách vytáhneme těsto, necháme vychladnout a roládu překlopíme na druhý pečící papír a pečící papír ten na kterém jsme pekli stáhneme a celou roládu potřeme šlehačkou, hned stočíme pomocí papíru a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!