Kachna a pivu a víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

celá kachna nebo kachní stehna podle počtu porcí
kmín
sůl
červené víno
pivo
vepřové sádlo (používám škvařené z Tesca)

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, řádně prokmínujeme a prosolíme

  2. Dáme do zapékací mísy a podlijeme červeným vínem a pivem - většinou padne tak půl lahve piva i vína, pekla jsem pouze stehna a byla podlitá tak do půlky.

  3. Přidáme půl kostky sádla a dáme péct na 120°C.

  4. Cca každé půl hodiny kachnu otáčíme, aby se hezky vymáchala v sosíku. Ke konci necháme kachnu vrchem ven a pouze přeléváme výpekem, dokud nebude upečená do zlatavé barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!