Rizoto z václavek

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g václavek
1 sáček rýže
mexická zelenina možné je ale použít jakoukoliv jinou
1/2 cibule
sůl
pepř
mletý kmín
vývar nebo kousek Masoxu
tvrdý sýr na postrouhání
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, nakrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15 minut.

  2. Podušené václavky dáme do zapékací misky, přisypeme sáček omyté rýže, nebo půl hrnku jakékoliv oblíbené rýže, přidáme zeleninu a zalijeme 1 a půl hrnkem ochuceného vývaru, nebo vodou, ale přidáme kousek masoxu.

  3. Pečeme v troubě do vyvaření vody, až rizoto mírně zrůžoví. Můžeme posypat sýrem. Konzumujeme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!