Jiný a silně dobrý guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky(já dělala z koňské kližky)
2-3 cibule
3 stroužky česneku
100 g špeku
3 štipce tymiánu
5 jalovců
10 kuliček nového koření
1 lžíce červené papriky
1 feferonka(nemusí být)
1 větší rajče
1 paprikový lusk
hrst hub(mohou být čerstvé zamražené nebo sušené)
1 lžíce švestkových povidel
jíška instantní(nebo hladká mouka)
masox(nemusí být)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky.

  2. Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme cibuli s česnekem, kterou necháme smažit trochu dohněda.

  3. Přidáme mletou papriku, maso, všechno koření, sůl a dusíme nejdřív ve vlastní šťávě do vydušení a zalijeme vývarem, nebo vodou a maso dusíme doměkka.

  4. Během dušení přidáme připravené rajče, papriku, feferonku, houby a povidla, promícháme a necháme ještě 30 minut dusit a pak už jen dochutíme a zahustíme instantní jíškou, necháme provařit a kdo jí nerad, dáme k vysmahnutému vývaru hladkou mouku, kterou osmažíme a teprve potom zalijeme vývarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!