Ježci z mandlového těsta

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
140 g tuku na pečení
1 malá kávová lžička prášku do pečiva
140 g loupaných strouhaných mandlí
1 vanilkový cukr
trochu citronové šťávy
1 vejce
1 žloutek
Krém:
120 g másla
80 g moučkového cukru
100 g čokolády
Poleva:
300 g moučkového cukru
šťáva z 1 citronu
1 lžička oleje
Dále:
barevná rýže
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto zmiešame a cesto necháme 30 minút v chlade oddýchnuť. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku noža a vykrajujeme formičkou ježkov. Pečieme na plechu na 170°C doružova.

  2. Na krém vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme zmäknutú čokoládu a došľaháme. Upečených ježkov lepíme po dvoch krémom.

  3. Dobre vymiešame prísady na hladkú polevu a natierame telíčka ježkov okrem hlavičky. Ihneď posýpame farebnou ryžou.

  4. Čokoládou urobíme ježkom oči. Necháme voľne stáť, kým poleva nestuhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!