Kuře pečené se sýrem a novými bramborami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks kuřecího masa(špalíčky)
40 g čerstvého smetanového sýra s česnekovo-bylinkovou příchutí (můžeme použít i pomazánkové máslo)
250 g nových brambor vydrhnutých a rozpůlených
2 středně velká rajčata rozpůlená
1 stroužek česneku utřený
velká špetka krupicového cukru
3 snítky tymiánu (ze 2 stažené lístky a jeden snítek v celku)
olivový olej na pokropení
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na kuřecích špalíčkách opatrně nadzvedněte kůži a mezi ni a maso dejte smetanový sýr.

  2. Pak je dejte kůží nahoru do pekáče a kolem naskládejte rajčata a brambory řezem vzhůru.

  3. Rajčata posypte česnekem a několika krystalky cukru - díky tomu vynikne jejich přirozená sladká chuť.

  4. Pak vše posypte tymiánovými lístky a snítkou, osolte, opepřete a pokropte olejem.

  5. Pečte nejméně 45 minut při 200 °C, horkovzdušná trouba při 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!