Jelítková polévka II.

Recepty, Polévky

Suroviny

Sádlo (olej)
1 cibule
4 stroužky česneku
1 větší jelítko (2 menší)
1 mrkev
pepř
1 lžíce majoránky
1 lžička vegety
1/2 kostky masoxu (kdo nerad, nedává)
trošku šunky (nemusí být)
sůl
2-3 hrstě vařených krup
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a necháme osmažit. K cibulce přidáme jelito nakrájené na kousky, zalijeme vývarem (vodou s masoxem), dáme pepř, majoránku, Vegetu, na kolečka mrkev, osolíme dle potřeby a vaříme. Ke konci přidáme kroupy, šunku nakrájenou na proužky a nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!