Kynuté plněné koláče

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1/2 kg hladké mouky
1/4 sklenice majonézy
sůl
1 droždí
1 lžička cukru
1,2 dl mléka
Náplň z pudingu:
1/2 l mléka
2 pudingy
2 lžíce cukru
1 vejce na potření
kompotované ovoce
Žmolenka:
1/2 hrnku pol. mouky
7 dkg másla
1/4 hrnku cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek, který smícháme se zbytkem surovin v hladké, vláčné a nelepivé těsto. Těsto necháme vykynout.

  2. Uvaříme hustý puding a uděláme žmolenku.

  3. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na 4 mm tlustý plát, který nakrájíme na čtverečky a nebo vykrajujeme pomocí skleničky.

  4. Vykrájené těsto plníme vychladlým pudingem a balíme do bochánků, do kterých opatrně uděláme důlek a bochánky potřeme rozmíchaným vejcem.

  5. Dle chuti dáme do důlků povidla, broskve nebo mandarinky a posypeme žmolenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!