Chleba v zelném těstíčku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

krajíčky staršího chleba
250 g kysaného zelí
1 vejce
100 ml mléka
2-3 lžíce hladké mouky
mletý kmín
mletá paprika
sušený česnek
sůl
pepř
malá špetka cukru
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zelí vymačkáme a pokrájíme na drobno. Přidáme vejce, sůl, koření a mouku s mlékem. Smícháme polotekuté těstíčko.

  2. Krajíčky rozpůlíme (lépe se to smaží) a obalíme v těstíčku. Pokud by špatně drželo, navrstvíme jednu stranu a tou položíme do rozehřátého tuku. Lžíci dáme těstíčko nahoru.

  3. Smažíme z obou stran do zlatova. Těstíčko se opeče a dobře drží a neopadává. Hotové položíme na papírový ubrousek a odsajeme přebytečný tuk. Chléb můžeme přizdobit zeleninou, ale nemusí to být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!